Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
Michu C Ranga: super gaduła
Do³±czy³: 15 Lut 2005 Posty: 382 Sk±d: Olsztyn
|
|
Powrót do góry |
|
|
Bartosz Ranga: super gaduła
Do³±czy³: 22 Sie 2006 Posty: 406 Sk±d: Olsztyn / Wawa
|
Wys³any: 19-06-2007, 13:04 Temat postu: Re: Zobaczcie jakie zdjÄ™cia ludzie robiÄ… |
|
|
Piękne
A czy przypadkiem część z nich nie jest podrasowana komputerowo? |
|
Powrót do góry |
|
|
Głowa Ranga: super gaduła
Do³±czy³: 04 Maj 2005 Posty: 1622 Sk±d: Olsztyn
|
Wys³any: 19-06-2007, 14:24 Temat postu: Re: Zobaczcie jakie zdjÄ™cia ludzie robiÄ… |
|
|
Zdjęcia należą do bardzo pięknych, ładne widoki, kolorystyka, ujęcia. Osoba, która wykonała te zdjęcia ma bardzo dobre oko do robienia takich zdjęć. Więcej takich rzeczy chętnie bym pooglądał. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wys³any: 19-06-2007, 15:33 Temat postu: Re: Zobaczcie jakie zdjÄ™cia ludzie robiÄ… |
|
|
Bartosz napisa³: | PiÄ™kne
A czy przypadkiem część z nich nie jest podrasowana komputerowo? |
prawdopodobnie wszystkie z nich są podkręcone w komputerze. Ale w sumie to jest normalny środek wyrazu - do niedawna zdjęcia podkręcałem w ciemni , ręcznie... Zwiększało się kontrasty, wygładzało skórę w portretach... A teraz do tego służy komputer Z własnego doświadczenia wiem, że dobry retusz zdjęcia to niemal sztuka, a słaby retusz - to szybka zabawa |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wys³any: 19-06-2007, 15:46 Temat postu: Re: Zobaczcie jakie zdjÄ™cia ludzie robiÄ… |
|
|
Podkręcanie fotek w komputerze to już standard. Sam stosuje retusz przy zdjęciach, jednak jeszcze to nie jest perfect, bo wciąż coś nowego odkrywam, wprowadzam innowacje. W porównaniem z Michem, długo nie fotografowałem i nie miałem okazji pracować w ciemni. Szkoda, ale chyba w to się nie pobawię, niestety. |
|
Powrót do góry |
|
|
MaLeNkA Ranga: super gaduła
Do³±czy³: 18 Kwi 2005 Posty: 390 Sk±d: Olsztyn
|
Wys³any: 19-06-2007, 22:24 Temat postu: Re: Zobaczcie jakie zdjÄ™cia ludzie robiÄ… |
|
|
I właśnie za to kocham Szkocję... _________________ "Spełnienie Własnej Legendy jest jedyną powinnością człowieka. Wszystko jest bowiem jednością.
I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
- Paulo Coelho |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wys³any: 19-06-2007, 22:31 Temat postu: Re: Zobaczcie jakie zdjÄ™cia ludzie robiÄ… |
|
|
Nigdy w życiu pewnie takich fot nie zrobię... Szczena opada... _________________ "Spełnienie Własnej Legendy jest jedyną powinnością człowieka. Wszystko jest bowiem jednością.
I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu."
- Paulo Coelho |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wys³any: 19-06-2007, 22:43 Temat postu: Re: Zobaczcie jakie zdjÄ™cia ludzie robiÄ… |
|
|
Nie mów słowa nigdy, jeszcze trafi ci się okazja i zrobisz taką fotkę, że wszystkim szczęki opadną do podłogi |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wys³any: 20-06-2007, 11:43 Temat postu: Re: Zobaczcie jakie zdjÄ™cia ludzie robiÄ… |
|
|
Asi zdjęcia wisiały już na wystawie zbiorowej myszek, a to już coś znaczy Głowa ostatnio dodał cały zestaw fotek do albumu turystycznego i też, jak myślę, są wśród nich fajne rzeczy, jak najbardziej do pokazywania na wystawach.
Najważniejsze w zdjęciach jest odpowiednie spojrzenie, przemyślenia na temat tego co się chce fotografować - i w jaki sposób. Efekty z czasem podążają za tym podejściem same. |
|
Powrót do góry |
|
|
Premnathan Ranga: użytkownik
Do³±czy³: 12 Kwi 2007 Posty: 72 Sk±d: Olsztyn
|
Wys³any: 22-06-2007, 19:06 Temat postu: Re: Zobaczcie jakie zdjÄ™cia ludzie robiÄ… |
|
|
Jakieś sztuczne i odrealnione te foty. Mogą mi się podobać jako artystyczna realizacja wymarzonych światów, ale jako zdjęcia czegoś istniejącego realnie nie podobają mi się. |
|
Powrót do góry |
|
|
Kwiatek Ranga: super gaduła
Do³±czy³: 26 Sie 2005 Posty: 458 Sk±d: ...z krainy OZ
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wys³any: 03-11-2007, 16:21 Temat postu: Re: Zobaczcie jakie zdjÄ™cia ludzie robiÄ… |
|
|
Ta z reniferem jest świetna Odjechana... Fajny ten reniferek. I że się nie bał podejść tak blisko...
Rzeczywiście kilka moich fotek było już na wystawach, ale marzy mi się zrobić kiedyś takie, że jak ludzie na nie spojrzą to szczena im opadnie do samej podłogi z wrażenia... Ale to pewnie nie realne... A może... Chciałabym umieć robić takie foty... Może kiedyś się uda... (marzenia...)
Najważniejsza jest satysfakcja z fotografowania i uchwycenie danej chwili tak jak my to widzimy. Możemy się tym pięknem chwili podzielić z innymi i to jest fajniusie w ftografii.
To mówiłam ja - MaLeNkA _________________ "Spełnienie Własnej Legendy jest jedyną powinnością człowieka. Wszystko jest bowiem jednością.
- Paulo Coelho |
|
Powrót do góry |
|
|
weroni_ka Ranga: nowicjusz
Do³±czy³: 04 Pa¼ 2007 Posty: 7
|
Wys³any: 11-11-2007, 18:39 Temat postu: Re: Zobaczcie jakie zdjÄ™cia ludzie robiÄ… |
|
|
Fotki faktycznie wyglądają jak grafika komputerowa, ale piękne że dech zapiera, mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa jak trochę pościągam na kompa...
A tak swojÄ… drogÄ… ciekawa jestem czy do takich cudeniek potrzeba jakiegoÅ› super aparatu? |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wys³any: 11-11-2007, 20:31 Temat postu: Re: Zobaczcie jakie zdjÄ™cia ludzie robiÄ… |
|
|
zenit z dobrym filmem wystarczy, w tych zdjęciach jest światło, a tego nie zapewni nawet najlepszy aparat |
|
Powrót do góry |
|
|
|