|
Forum Turystyczne Warmii i Mazur www.ft.mazury.pl - PTTK, AKT, GRAN, 4R, ZHP
|
Witaj na naszym Forum. Nie krępuj się i wypowiadaj się (nie ograniczaj się tylko do przeglądania).
Zapraszamy także do
Gazety Turystycznej
oraz na nasz
Czat
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
Autor |
Wiadomo¶æ |
admin1 Site Admin
Do³±czy³: 14 Lut 2005 Posty: 2589 Sk±d: Olsztyn
|
Wys³any: 08-04-2008, 09:45 Temat postu: akcesoria foto |
|
|
Polecam dokupić sobie akcesoria do aparatu... ja do swojego Pentaxa k100d super dokupiłem:
- Futreał LOWEPRO REZO 120 AW - polecam bo ma dodatkowo pokrowiec przeciwdeszczowy - ok. 80 zł
- pilot na podczerwien - ok 25 zł
- grychę + środki czystości - ok 17 zł
- filtr Hoya UV HMC 52 - ok 40 zł
to chyba takie minimum aby dbać o aparat
jakie jeszcze akcesoria polecacie? _________________ Szlaki Turystyczne Warmii i Mazur - www.szlaki.mazury.pl - Noclegi www.urlopowicz.info |
|
Powrót do góry |
|
|
Michu C Ranga: super gaduła
Do³±czy³: 15 Lut 2005 Posty: 382 Sk±d: Olsztyn
|
Wys³any: 08-04-2008, 17:23 Temat postu: Re: akcesoria foto |
|
|
oj to jest studnia bez dna Dopisałbym:
- zapasowe komplety akumulatorków + ew. szybko ładującą ładowarkę
- statyw
- filtr polaryzacyjny i połówkowy szary, ale to zależy już od preferencji fotografa
Mi się marzy databank, czyli po prostu przenośny dysk twardy w obudowie zawierającej też czytnik kart i monitorek do oglądania tego co się nagrało. Jeszcze mi się trochę pomarzy, bo kosztuje tyle co aparat, ale to bardzo przydatna rzecz, kiedy kluczową rolę gra bezpieczeństwo - np. na ślubach, gdzie nie ma możliwości powtórzenia zdjęć. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
|
Hotele na Mazurach ,
polecamy imprezy
Olsztyn Aktywnie dla każdego turysty,
dobre
Domki na Mazurach, tematyczne i ciekawe spotkania TRAMP w Olsztynie.